kā pareizi apkalpot slavenību?

csl3398l

Mans šefs un restorāna īpašnieks Mr. Gus parasti pavada rīta cēlienu,, sākot no kādiem 6.00 līdz kādiem 16.00, restorānā, no rīta sakārto grāmatvedību, tad biku pastrādā kā bārmenis, (tad nāku uz darbu es un  vismaz pusstundu pavadu savedot kārtībā bāru pēc viņa plosīšanās) un pēc tam nu tā biku iešauj un ved sarunas ar klientiem, draugiem, paziņām un darbiniekiem. Ja ierodas kāds pazīstams, tad tas tiek sagaidīts sirsnīgi – tie spiestas rokas, tiek vaicāts kā iet, dažiem tiek uzsaukts kāds dzēriens un piesēsts parunāties. Bet šodiena bija īpaša. Šīs dienas viesis tika sagaidīts ar izsaucienu, kuram latviskais ekvivalents būtu – сколко зим сколко лет! un parasti tomēr nedaudz atturīgais Mr. Gus metās apskaut ienācēju. Pie sevis nodomāju, nu lūk, beidzot kāds patiesi tuvs draugs un beidzot patiesas jūtas, nevis biznesa holivudas smaidi, ka-tev-iet-vaicājumi un pieklājīgās izlikšanās. Cilvēks tiek nosēdināts pie bāra, pats šefs pieņem pasūtījumu un pats (!) aiznesās uz virtuvi izrīkot pavārus šmorēt un cept.
Tikmēr es, neko ļaunu nenojauzdams un pieklājīgs būdams, vaicāju par dzeramamvēlmēm. Viņš vēl nezinot, viņs esot vakar riktīgi paņēmis uz krūts, tādēļ grūti izlemt. Vienojamies par ledus aukstu Jägermeister. Sacīts – darīts. Ogles nočaukst. Tikmēr boss ir back un turpina paaugstinātā balsī izrīkot visus apkārtējos, par ko esmu neizpratnē, jo šādu viņu nebiju redzējis, laikam jau kāds nopietns vīrs, nodomāju.
Nebiju tālu no patiesības – tagad visi kopā sākam dungot – We had joy, we had fun, we had seasons in the sun… Jā, jā, izrādās – krogā iemaldījies oriģinālais šīs dziesmas izpildītājs – Terry Jacks.  Pēc tam, kad Mr. Gus mūs ofciāli sapazīstina (jo man takš arī esot saistība ar mūzikas biznesu :) ) sarokojamies, pāris pieklājības frāzes, kādas divas rindiņas no dziesmas no oriģinālā izpildītāja un tad džeks prom bija. Nu gods kam gods, dzeramnauda bija pieklājīga – vizmaz uzsauktās vīna glāzes vērtībā:)
Vēlāk vakarā pārdomāju bosa uzvedību un secināju, ka man daudz interesantāk bija ar puisi runāties, kamēr nezināju, kas viņš ir. Izskatījās, ka arī Terijam vairāk simpatizēja anonimitāte.
Un kā tad pareizi jāapkalpo slavenība? Domāju, tāpat kā jebkurš cits klients. Priekš manis jebkurš restorānā ienākušais ir līdzvērtīgi interesants, it īpaši, ja sāk vesties saruna. Tad arī stundas paskrien ātrāk, dzērieni dzeras vairāk, uzlabojas mana valoda un arī var uzzināt visu ko jaunu. Man patiesi  patīk apkalpot, pakalpot un pārdot.

2 Responses to kā pareizi apkalpot slavenību?

  1. Ak, laimiigais, mazaa baltaa skaudiiba par to, ka vari apkalpot, pakalpot un paardot anglju meelee un plus veel riktiigi uzsist klachinju, paklausiities dziives staastus…. jaa, tas man patreiz pietruukst, protams, var jau aprunaaties, angliski visi komunicee, bet tas tomeer vairs nav tas…. un veel es iedomaajos kaa peec kaada gada Tev buus forshais Canadian English akcentinjsh :)

  2. aldis hofmanis

    turkish-english akcentinjs:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>