Don't panic it's organic

Šodien, apstaigājot krogus un dalot savu updeitoto jaunizceptā bārmeņa cv, atkal aizklīdu līdz savam iecienītajam organic shop “Capers” (tādam kā bio vai zaļajam veikalam). Tur viss ir no organiskajām jeb bio saimniecībām vai ražotājiem – sākot no pārtikas, beidzot ar šampūniem bez naftas produktiem un dabīgajiem veļas pulveriem. Iepirku labāko dzērienu pasaulē – kokosrieksta ūdeni (bieži gan to nevar atļauties, maksā 6$ viena litrīgā paka) un nolēmu arī uzēst salātus. Šodien ēdienkartē bija spinātu salāti, sojas dīgsti ar burkāniem un cāļa krūtiņa. Viss smuki iepakots kartona kārbiņās. Līdzi plastmasas dakšiņa un nazīts un kuriem rakstīts biodegradable un interneta adrese. Tad nu mājās atnācis, nolēmu intereses pēc izpētīt no kā tad tos nazīšus taisa. Izrādās… no kartupeļiem. Interesanti gan – maisiņus ražo no kukurūzas, plastmasu aizvietos ar kartupeļiem, ko tad mēs ēdīsim, sintētiskos produktus no tūbiņām? ;)
Vispār šeit tā organic štelle kļūst aizvien aktuālāka. Gan ātro uzkodu bistro uzsver mazo tauku daudzumu savās torpēdās un pitās, gan piedāvā salātus un zupas. Tāpat ir arī īpašas organic brokastu vietas, kur var pats savāk savu salātu šķīvi vai augļu bļodiņu un klāt piedzert svaigi spiestu sulu. Bet tas iznāk aptuveni divreiz dārgāk kā ieiet japāņos apēst suši. Arī organic. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>